söndag 17 mars 2013

Matchrapport Djurö-Vindö IF- Lövet IBF, 3-3

LÖVET ÄR KLARA FÖR FORTSATT SPEL I DIV 3 ÄVEN NÄSTA ÅR!! Detta efter en match som kunde ha slutat precis hur som helst (det känns som att vi haft ganska många matcher av det slaget den här säsongen). Först väntade roadtrip av det längre slaget, längst ut på värmdölandet där Djurö alltså tog emot oss. Förutsättningarna var glasklara: det krävdes en poäng på de två sista matcherna för att vi helt skulle slippa att kvala för att hålla oss kvar i serien. Vi gick därmed in för att vinna.

Första halvleken är jämn men slitig. Djuröhallen är stor, nästan tio meter bredare än Gubbängen, om vi räknat rätt. Det innebar stora ytor och långa löpningar. Djurö var skickliga på lägga bollar i djupet och använde sin styrka för att möblera om, inte bara på vår planhalva, utan även i lövetspelares ansikten, sidor etcetera. Efter en misslyckad brytning på vår planhalva kan Djurö göra 1-0 efter 8 minuter, ett resultat som står sig perioden ut.

I andra perioden har vi bestämt oss för att ta för oss mera. Snopet nog gör Djurö istället 2-0 och vi har en rejäl uppförsbacke. Vi krigar på och anfaller bitvis jättefint. Vi har flera riktigt farliga chanser och det känns som att vi jobbar oss in i matchen. Därför känns det extra orättvist när Madde blir utvisad för felaktigt avstånd. Nån minut lyckas Chris sätta 2-1 till oss och vi är med igen!

Tredje och sista perioden blir riktigt tuff, både spelmässigt och sett till stämningen på plan. Flera händelser leder till att det är rejält irriterat, mycket beroende på motståndarna med sitt bitvis fula spel och kommentarer provocerar oss. Jag är dock väldigt stolt över att vi agerade sportsligt och bet ihop - utan onödig utvisning. Djurö ökar på ledningen till 3-1 och för andra gången i matchen är det 2 mål upp till den viktiga poängen som vi behöver ha med oss.

Ångvälten Kattis krigar sig dock igenom hela Djurölaget och sätter 3-2 bara minuten efter. Sååå viktigt! Bara nån minut efter nätar även Jenni efter pass från Tina. Plötsligt står det 3-3! Det är dock mycket kvar av perioden och matchen. Måtte detta hålla! Djurö får allt fler domarbeslut mot sig, bland annat två utvisningar där vi har chansen att ta ledningen. Det känns som att vi är laget som vill gå vinnande ur matchen. De sista minuterna spelar vi säkert och har till och med några chanser att avgöra. Men 3-3 står sig. En poäng har väl aldrig känts så mycket som en seger!

Dagens glimmer ska strösslas jämnt över hela laget, med en extra dos över Jenny just denna match. Det krävs mod att gå fram och ta en straff, då det kan gå hur som helst. Dessutom var hennes vilja och inställning inspirerande för hela laget.

Grymt jobbat tjejer, nu kan vi gå in och njuta mot Huddinge nästa helg! För hur det än går så blir vi 5a av 9 lag i år och spelar kvar i trean! Yiiihaaaa!!